Проектът на Стефан Янев ще размести политическите пластове. Позиционирането му е

...
Проектът на Стефан Янев ще размести политическите пластове. Позиционирането му е
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Проектът на Стефан Янев ще размести политическите пластове

Проектът на Стефан Янев ще размести политическите пластове. Позиционирането му е проатлантически консенсус и " Възраждане ". Това съобщи политологът Димитър Ганев за " Твоят ден ".

По думите му българското държавно управление няма да има " свръхястребска " позиция, тъй като обществото би реагирало остро. " Осъвременяването на учебниците не би трябвало да става коренно, а последователно. Иначе ще има огромна опозиция ", смята той.

От своя страна политологът Христо Панчугов счита, че отдръпването на Янев е добра вест, а остава въпросът дали той е бил единствената съпротива в болшинството. " В дълготраен проект планът му ще е забавен, ще търси междинна позиция сред " Възраждане " и Българска социалистическа партия ", уточни той.

Според него неналичието на позиция за спора в Украйна е заблуда, а в действителност тези, които са неутрални, са на страната на Русия. " Големият проблем е, че държавното управление би трябвало да се изяснява за позицията си, да вземем за пример дали да има батальон. Разбира се, че би трябвало да има, само че това демонстрира, че има проблеми ", означи Панчугов. Мнението му за политическата пропаганда в учебно заведение е, че има историческа теория, която основава роматична концепция за случилото се. " Преподаването е развой, минаващ през сериозно мислене ", акцентира той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР